Straffet på tre års fängelse för våldtäkt mot barn står fast även i hovrätten. Foto: TT

Våldtagen flicka blev gravid – domen fastställs

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern i Ronneby döms till tre års fängelse för våldtäkt mot barn efter att hovrätten fastställt domen. Mannen döms för att ha förgripit sig på en då elvaårig flicka, som blev gravid.

Det var i slutet av september som mannen dömdes för våldtäkt mot barn. Blekinge tingsrätt konstaterade att brotten ägde rum mellan sommaren 2018 fram tills att han greps i början av juli i år.

Fastställd dom

Flickan blev gravid och en rättsgenetisk undersökning visade att den nu dömde mannen var fadern. Mannen har erkänt att de haft en relation men hävdade att han inte förstått att flickan var under 15 år och nekade till brott.

Men Blekinge tingsrätt trodde alltså inte på mannens version och dömde honom för tre fall av våldtäkt mot barn till tre års fängelse samt 235 000 kronor i skadestånd till flickan. Förutom fängelsestraffet ska mannen utvisas i tio år.

Domen överklagades, men har nu fastställts av hovrätten utan ändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.