Den 53-årige Blekingeföretagaren döms nu till fängelse. Foto: SVT

Fängelse för 53-årig företagsfifflare

Uppdaterad
Publicerad

Den 53-årige blufföretagaren från Blekinge döms till 18 månaders fängelse. Han fälls på samtliga sex punkter av grovt bokföringsbrott som han stod åtalad för. Samtidigt står utredningarna om hans misstänkta kreditbedrägerier still.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare granskat den 53-årige Blekingeföretagarens affärsverksamhet, och kunnat avslöja ett omfattande misstänkt kreditbedrägeri där varor för flera miljoner köpts på faktura utan att betalas.

Han åtalades nyligen för grovt bokföringsbrott för att i sex bolag ha skrivit under falska årsredovisningar med kraftigt uppblåsta siffror.

Bolagsbedragaren i Blekinge

SVT Nyheter Blekinges granskning visar att mannen haft totalt 108 olika bolagsengagemang.

Har erkänt

I dag föll domen, och tingsrätten gick helt på åklagarens linje och dömer mannen till fängelse i ett och ett halvt år. Han får dessutom näringsförbud i fem år.

Mannen har erkänt att han skrivit under handlingarna, men menat att det skett under hot och press, alternativt att han fått betalt av andra personer för att göra det.

Det är oklart om domen kommer att överklagas. 53-åringens advokat Björn Lindmar säger till SVT Nyheter Blekinge att han ännu inte hunnit läsa domen.

– Så det är för tidigt att säga något om det nu. Jag måste också prata med min klient innan jag kan kommentera domen mer, säger han.

SVT Nyheter Blekinge söker även åklagaren för en kommentar.

Så här såg det ut när SVT Nyheter Blekinge konfronterade mannen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bolagsbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet