Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bosse Peterssons egenbyggda träbåt kunde ha sjunkit om han inte upptäckt båtstölden. Foto: SVT/Stina Sandström

Båttjuvarna höll på att sänka Bosses båt: ”Man blir förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Hade Bosse Petersson inte upptäckt stölden från sin egenbyggda träbåt hade den kunnat sjunka. Han är en av de Karlskronabor som drabbades av de omfattande båtstölderna i helgen.
– Man blir förbannad, säger han.

När Bosse Petersson i söndags gick ner för att kolla till sin båt i Lyckebyån i Karlskrona upptäckte han att delar från båten var borta.

– Jag märkte att det var mycket vatten i båten och när jag gick fram och tittade så var länspumpen borttagen med både sladdar och elinstallation, säger Bosse Petersson.

Bosse Petersson har byggt sin träbåt själv, något som tog ett par år, och om han inte hade upptäckt stölden hade den kunnat sjunka.

– Då blir man förbannad. Inte för själva värdet på länspumpen men värdet på båten om den hade sjunkit, säger han.

”Fördärvar hela semestern”

Det var i fredags som flera båtstölder upptäcktes och polisen lyckades sedan gripa två män som misstänkts för stölderna.

De kunde i samband med detta också beslagta bland annat 15 stulna gasreglage. Under måndagen har polisen arbetat med att koppla stöldgodset till de drabbade båtägarna.

Det är flera som har drabbats av båtstölder i helgen, vad tänker du om detta?

– Man blir ju irriterad. Vi sjösätter båtarna nu på våren med förhoppning om en lång och skön sommar och så finns det de som fördärvar hela semestern, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer