Bara minuter efter att de fyra ungdomarna hoppar ut var bilen övertänd. Foto: Privat/Kevin Arnesson

Bil började brinna – fyra ungdomar fick hoppa ut

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar från Blekinge körde på riksväg 27 när deras bil började brinna. Bara minuter innan bilen var helt övertänd hoppade ungdomarna ut. Lastbilschauffören Kevin Arnesson från Urshult blev vittne till händelse.

– Jag försökta tuta på dem men jag tror inte de förstod vad som hände, säger han.

Det var vid lunchtid på riksväg 27 strax utanför Väckelsång i Tingsryds kommun som lastbilschauffören Kevin Arnesson såg hur en bil framför honom började ryka, något som BLT och Sydöstran var först med att berätta.

– Jag känner att det luktar och ser hur det ryker och sedan kommer en brinnande platsbit flygande. Jag försökte blinka och tuta på dem men de fattade nog inte riktigt vad som hände, säger Kevin Arnesson.

”Försökte släcka branden”

Till slut stannade bilen och fyra ungdomar hoppade ut – bara minuter innan bilen var övertänd.

– Jag hoppade ur min hytt och tog fram en brandsläckare och försökte släcka elden. Men hela bagageluckan brann och efter en liten stund small det och sedan gick det ganska fort innan hela bilen var övertänd, säger han.

Oklar brandorsak

Kevin Arnesson stannade på platsen och pratade med ungdomarna tills räddningstsjänsten kom dit.

– De var väldigt chockade men ändå rätt lugna, säger han.

Varför bilen började brinna är i nuläget oklart.

– Vi vet inte av vilken anledning bilen började brinna men ingen människa kom till skada, säger Michael Foleby, insatsledare östra Kronoberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.