Anna Tegel, vaccinationsstaben hos Region Blekinge. Foto: SVT

Drop-in-satsning i Kungsmarken ska få fler vaccinerade

Uppdaterad
Publicerad

Området Kungsmarken i Karlskrona är ett av de områden där vaccinationstäckningen är som lägst. Därför satsar Region Blekinge på drop-in-vaccination under vecka 37, för att fler ska få en första vaccindos.

Under fredagens pressträff informerade Region Blekinge om att vaccinationstäckningen i Karlskronaområdet Kungsmarken är bland de lägsta i länet med 55 procent. Regionens satsning under vecka 37 för att ge fler en första vaccindos är att erbjuda drop-in-vaccination.

– Vi vill göra det så lätt som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Just drop-in var ett önskemål från invånarna som vi fick till oss när vi var ute och informerade i områdena. Nu har vi tillräckligt mycket vaccin för att kunna erbjuda den här tjänsten, säger Anna Tegel från vaccinationsstaben.

Fler kommuner tar efter

Drop-in-vaccinationerna kommer att ske den 14 och 16 september klockan 17–19 i Hyresgästföreningens lokaler på Kungsmarksvägen 91–93.

Utöver detta försöker Region Blekinge få fler i grupper med låg täckningsgrad att vaccinera sig och i veckan erbjuds elever som läser svenska för invandrare i Ronneby detta. Liknande insatser ska även göras bland SFI-elever i Olofström, Sölvesborg och Karlshamn.

– Vi fick otroligt bra respons på insatsen i Ronneby, så nu går vi vidare i länet efter önskemål från rektorerna. Det är det här som är så bra och viktigt, att våra insatser ger ringar på vattnet och får fler att vilja vaccinera sig och ta sitt ansvar i pandemin, säger Anna Tegel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.