Foto: TT

3,5 miljarder satsas på Blekinges infrastruktur

Uppdaterad
Publicerad

Utbyggnad av E22 och mötespår på Kustbanan vid Kallinge, är några av de satsningar på vägar och järnvägar i Blekinge som presenterades av regeringen i dag.

Det är framförallt fyra projekt i Blekinge som berörs av regeringens nationella plan för infrastruktur 2018-2029 som presenterades i dag.

Det handlar om två satsningar på E22, dels 720 miljoner på sträckan mellan Ronneby Öst och Nättraby samt runt 700 miljoner på en utbyggnad av E22 mellan Lösen och Jämjö.

Sydostlänken i Blekinge

Med i planen finns också ett mötesspår på Kustbanan mellan Ronneby och Kallinge.

– Det är en historisk satsning som kommer bidra till hela landets utveckling och tillväxt, Christina Mattisson (S), regionråd i Blekinge.

Under söndagen presenterades även att regeringen beslutar att lägga 1,6 miljarder på Sydostlänken. Projektet innebär en upprustning och elektrifiering av befintlig tågbana mellan Älmhult och Olofström, och en helt ny bana som binder samman Olofström med Blekinge kustbanan, med byggstart 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sydostlänken i Blekinge

Mer i ämnet