Foto: SVT/Jerker Hagman

Efter nattens bilbrand – kommunen sätter in väktare

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann på en parkering i Ronneby under natten. Nu sätter kommunen in väktare för att bevaka utsatta parkeringar i kommunen.

– Våra invånares trygghet har högsta prioritet, säger kommundirektör Tommy Ahlquist, i ett pressmeddelande.

Natten till måndag larmades polis och räddningstjänst till Hjorthöjden i Ronneby kommun där sex bilar på en parkering stod i brand. Även flera bilar intill ska ha fått rökskador.

– Det är fullständigt oacceptabelt om det är anlagda bränder. Vi vet ännu inte om det är anlagda bränder eller olyckshändelser. Men tills vi vet kommer vi agera förebyggande från och med idag, säger Tommy Ahlquist, kommundirektör Ronneby kommun.

Ronneby

Extra bevakning

På måndagsmorgonen fattade Ronneby kommun beslut att anlita väktare för att bevaka utsatta parkeringar i kommunen.

– När sånt här händer är det viktigt att vi agerar direkt. Våra invånares trygghet har högsta prioritet, säger kommundirektör Tommy Ahlquist, i ett pressmeddelande.

”Inte okej”

Från och med ikväll kommer väktarna att sättas in i de aktulla områdena.

– Det viktiga nu är att det inte händer igen. Det är inte okej att sätta eld på bilar. Den här gången är det skadegörelse mot fordon det handlar om, men nästa gång kan människor komma till skada så vi agerar kraftfullt tillsammans med polisen, säger han.

Tommy Ahlquist, kommundirektör Ronneby kommun. Foto: SVT/Jerker Hagman

Polisen utreder bilbränderna som grov skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet