Under måndagskvällen hölls en trygghetsvandring i Kungsmarken. I klippet kan du höra boende i området berätta om otryggheten. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Efter bränderna: Så kan Kungsmarken bli tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Vad ska man göra för att öka tryggheten i Kungsmarken? Den frågan ställdes till de boende under måndagskvällens trygghetsvandring i Kungsmarken. Efter förra veckans bränder hoppas Rose-Marie Svensson på att nattvandrande vuxna ska bli verklighet.

– Det behövs vuxna personer som syns på området, säger hon.

Under måndagskvällen fick boende i Kungsmaken möjlighet att delta i en trygghetsvandring för att diskutera vad som upplevs otryggt.

– Det känns bra att vara med och prata om det här. Man vill kunna vara ute när som helst på dygnet utan att känna oro, säger Lillemor Pettersson, boende i Kungsmarken.

Tanken är att de synpunkter som kommit upp ska noteras och kunna ligga till grund för både större och mindre åtgärder i det fortsatta trygghetsarbetet i kommunen.

Påverkar tryggheten

Senast i förra veckan brann det i ett parkeringsgarage, där närmare 100 bilar rökskadades och tre totalförstördes. Polisen upprättade en anmälan om grov skadegörelse.

Måndagens trygghetsvandring var planerad sedan tidigare – men kom nu lägligt med tanke på händelsen, menar Fältgruppens Oskar Hovbäck.

– Det är klart att alla sådana här händelser påverkar den upplevda tryggheten. Det är något man alltid kollar på, om det finns saker man kan förebygga så att det inte ska ske igen, säger han.

Se mer av trygghetsvandringen i Kungsmarken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.