Häckenspelaren Samuel Gustafsson fick en knuff av Mjällbys sportchef Hasse Larsson under cupfinalen. Foto: Bildbyrån

Efter cupbråket: Häcken anmäler Mjällbys sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Under finalen av Svenska cupen knuffade Mjällbys sportchef Häckenspelaren Samuel Gustafsson.

Nu anmäler Häcken Hasse Larsson till Svenska fotbollsförbundet, rapporterar Fotbollskanalen.

–  Jag är medveten om att jag agerat felaktigt och det ber jag verkligen om ursäkt för, skriver Larsson i en kommentar.

Det var i spelargången i halvtid under cupenfinalen på Strandvallen, där BK Häcken vann med 4–1, som ett bråk ska ha utbrutit. Mjällbys sportchef Hasse Larsson ska ha knuffat Häckenspelaren Samuel Larsson, vilket SVT var först att rapportera. Nu anmäler klubben.

– Det är framför allt som en markering mot ett beteende, som vi inte anser är passande i svensk fotboll, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till Fotbollskanalen.

– Det var en oprovocerad knuff från en sportchef i en mixad zon i en cupfinal. Vi anser att vi behöver markera mot det och att svensk fotboll behöver markera mot det. Därför gör vi en anmälan, fortsätter han.

Ber om ursäkt

Senare under torsdagskvällen kommenterade Mjällby anmälan på sin hemsida.

– Vår bedömning är att det som hände absolut inte är ett acceptabelt beteende som anställd i föreningen vilket vi även påtalat till Hasse. Utifrån storleken i konfrontationen bedömer vi inte det rimligt att vi som förening skall vidta ytterligare åtgärder internt, säger klubbchefen Jacob Lennartsson.

Hasse Larsson själv är ångerfull. Han medger att han blivit provocerad av Samuel Gustafssons uttalande om att Strandvallen var en ”pissarena”.

– Den fysiska kontakten var marginell men självklart oacceptabel, säger han bland annat i en kommentar på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.