En ökad övervakning på kyrkogården kommer att diskuteras efter den uppmärksammade gravstölden enligt Joacim Carlsson, vaktmästare på kyrkogården i Sölvesborg. Foto: SVT

Efter gravstölden – vill se ökad övervakning på kyrkogården

Uppdaterad
Publicerad

Efter den uppmärksammade gravstölden av ett blomsterhjärta på kyrkogården i Sölvesborg kan en ökad övervakning av kyrkogården bli aktuell.
– Det här ska ju inte få hända, säger Joacim Carlsson, vaktmästare på kyrkogården i Sölvesborg.

Joacim Carlsson mötte i förra veckan Camilla Haak och andra anhöriga som skulle besöka kyrkogården för att titta på blommorna efter begravningen av Camillas dotter och såg att ett stort blomsterhjärta var borta. Kvar låg de avklippta sidenbanden.

Under sina åtta år som vaktmästare har Joacim Carlsson inte varit med om någon liknande stöld.

– Det brukar försvinna lite krukor och lyktor emellanåt men just sådana här blommor har jag inte varit med om att de har tagit, säger Joacim Carlsson.

Nu läggs frågan om en ökad övervakning på kyrkogården upp på bordet för att förhindra gravstölder. Hör Joacim Carlsson berätta mer i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet