Det var i november som Camilla Haak upptäckte att en blomdekoration i form av ett hjärta hade stulits från hennes avlidna dotters grav – som senare hittades på en annan kvinnas babyshower. Foto: SVT

Utpekade blomtjuven: ”Jag är oskyldig”

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som höll i den babyshower där blomkransen hamnade menar att hon är oskyldig och att hon fick den som en gåva. Samtidigt har hon upprättat en motanmälan mot blomkransens ägare gällande förtal.

Det var i fredags som kvinnan i Sölvesborg hade en fest för sitt stundande barn, en så kallad babyshower. I present fick hon av några bekanta det blomsterarrangemang, som visade sig vara stulet från Camilla Haaks dotters grav.

– Vi fick den som en gåva, och misstänkte direkt att den kommit till på något olagligt sätt. Därför lade vi ut annonser i sociala medier för att se om någon kände igen den, säger kvinnan till SVT Nyheter Blekinge.

Under fredagskvällen menar kvinnan att hon fick reda på att Camilla saknade sin dotters krans, då gav hon sin adress till en gemensam bekant så att kransen kunde hämtas.

– Hon undrade vilka det var som hade gett oss kransen men jag ville inte ge några namn, för jag tyckte att polisen ska utreda det. Polisen har fått namnen, och jag har pratat med dem som gav mig kransen. De säger att de är väldigt ledsna att det blev såhär.

Har fått dödshot

Senare under fredagskvällen lades ett inlägg ut i sociala medier där kvinnans namn och adress delades. Något som har fått oerhörda konsekvenser för kvinnan.

– Jag har fått dödshot, mina barn har trakasserats, jag har fått över 200 sms, folk har sagt att de ska komma hem till mig och göra illa mig och mina barn. Vi förstår att hon har stor sorg, men vi accepterar inte det här och har anmält henne för förtal. Inget av det hon skriver är sant. Vi är oskyldiga i allt det här.

Camilla Haak, som äger blommorna, medger att hon kan ha gjort fel.

– Jag kanske gjorde fel i stundens hetta, men då får det bli en rättssak. Jag bara kände då att min döda dotter ska ha upprättelse och att ingen ska komma undan med detta. Men gjort är gjort, och min dotters bårdekoration är tillbaka, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet