Nu röstas Miroslav Milurovic (S) bort från socialjouren. Själv väljer han att inte kommentera förrän Ivo:s utredning är klar. Foto: SVT

Efter hårda kritiken: Enig nämnd vill ha bort Milurovic från socialjouren i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Efter den hårda kritiken mot Miroslav Milurovic (S) i hans roll som socialjour i Olofströms kommun, har nu en enig socialnämnd röstat för att få bort honom från rollen.

Ohållbar, rättsosäker med potentiellt katastrofala missförhållanden – så beskrevs Olofströms kommuns socialjour i en internutredning.

I flera SVT-reportage har personal lagt skulden på socialnämndens ordförande, Miroslav Milurovic (S), som uppges ha skapat en rädsla hos förvaltningen att rapportera.

Milurovic har valt att inte uttala sig.

Skötas från Kristianstad

Utöver sitt ordförandeuppdrag i nämnden har Milurovic också haft rollen som socialjour, att hantera akuta ärenden på kvällar och helger. Rollen har han haft i över tio år.

Under onsdagskvällen röstade en enig socialnämnd för att ta ifrån honom rollen som socialjour, vilket P4 Blekinge var först att rapportera om. Man vill i stället att uppdraget ska skötas från Kristianstad.

I april ska kommunstyrelsen fatta ett slutgiltigt beslut om jourens framtid.

Hör mer om ärendet i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personalen lägger skulden på socialnämndens ordförande, Miroslav Milurovic (S). Själv väljer han att inte kommentera förrän IVO:s utredning är klar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.