Foto: SVT

Efter hot om skolflytt – begär möte med Högkvarteret

Publicerad

Skolorna på Rosenholmsområdet kan tvingas stänga på grund av att bullernivån från Försvarsmaktens övningsområde intill är för hög. Detta sätter kommunen i en pressad situation och nu kräver kommunalrådet Patrik Hansson (S) ett möte med Högkvarteret i Stockholm om frågan.

Kommunalrådet Patrik Hansson vill inom kort varsel ha ett möte med produktionsledningen vid Högkvarteret i Stockholm för att prata om att skolverksamheten med 800 elever på Rosenholmsområdet är hotad.

”Det är ett gemensamt intresse att nå samsyn i arbetet för Rosenholmsområdets utveckling”, skriver Patrik Hansson brevet till Försvarsmakten.

Dubbla budskap

Försvarsmakten har sedan tidigare skrivit till kommunen att fortsatt skolverksamhet på Rosenholmsområdet inte är en realistisk målsättning eftersom bullernivån från övningsområdet är för hög. Men också för att det kan hota Försvarmaktens övningstillstånd om det finns skolor i området. 

Karlskrona kommun har sedan dess jobbat efter att alla skolor riskerar att stängas – men till SVT Nyheter Blekinge har myndigheten sagt att det bara handlar om de skolor som har tillfälligt bygglov, det vill säga Galären och Piggelinen.

Patrik Hansson vill nu reda ut vad det är som gäller och vill inleda en dialog med Högkvarteret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer