• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen i Stockholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Foto: SVT

Efter hot – ordningsvakter tas in under fullmäktigemöte i Sölvesborg

Publicerad

Efter att de hot som förekommit mellan ledamöter i kommunfullmäktige i Sölvesborg har kommunen anlitat vakter som ska vara på plats under måndagens kommunfullmäktige.

– Det är ju av anledningen att det finns ledamöter som känner sig hotade, säger Arne Bogren (M), som är fullmäktiges ordförande, till SVT Nyheter Blekinge.

Enligt Arne Bogren är det framförallt området utanför själva fullmäktigelokalen som vakterna kommer att bevaka. 

– Inne i lokalen är det så många som är observanta, så det är inte där otrygheten finns, säger Arne Bogren.

Hot uttalades under utbildning

Finns det inte en risk att man spär på rädslan genom att ta in vakter?

– Jo, men det har vi funderat på, men  när den person som känner sig hotad sa att han inte tänkte gå på fullmäktigemötet kände jag att jag var tvungen att agera.

Arne Bogren säger att upprinnelsen till att vakterna tas in är de hot som ska ha uttalats under utbildning för politiker.

– Det är ju polisanmält och så länge den ligger så kan ju vi inte agera mer i det. Jag har pratat med gruppledarna och alla har kanske inte agerat på samma vis, så det här är vad vi kan göra, säger Arne Bogren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer