Hotanklagad politiker får fortsatt förtroende

Publicerad

Fritidspolitikern Ali Kader (C) i Sölvesborg anklagades för att ha mordhotat en politisk motståndare och uppmanades att ta en time-out av partiet. Men den uppmaningen har efter diskussioner tagits tillbaka.

Ali Kader (C) själv har förnekat anklagelserna, och menar att det handlat om en diskussion med högt tonläge där båda parter uttalat sig kränkande mot varandra. Efter händelsen uppmanades han av distriktsordföranden Magnus Larsson att ta en time-out, något han motsatte sig.

– Jag tycker det är tråkigt att man blir anklagad så här från tomma luften utan anledning, och att man försöker tysta folk och få väck dem från politiken. Jag står för vem jag är och jag tycker mycket, och säger vad jag tycker och tänker, och det tycker jag absolut man ska göra i ett demokratiskt samhälle, säger Ali Kader (C).

Backar från uppmaningen

Agerandet har diskuterats i den lokala kretsen, och nu har uppmaningen till en time-out tagits tillbaka.

– De tycker att de har fått förklaringar kring hur det ligger till och tycker att Ali kan fortsätta sina uppdrag, men man har tagit en rejäl diskussion kring hur man uttrycker sig i såväl sociala medier som när man möter folk i kontroversiella frågor. Det är oerhört viktigt att hålla en god ton i den politiska debatten, säger Magnus Larsson (C), distriktsordförande för partiet.

En polisanmälan har lämnats in kring hoten, och beroende på vad den leder till kan beslutet ändras, enligt Magnus Larsson.

– Jag har lovat att tänka igenom en-två-tre gånger innan jag skriver i sociala medier. Men annars tycker jag inte att jag ska vara försiktigare. Jag ska köra som jag vill och upplysa om det jag tycker är konstigt. Sedan har jag tagit upp kampen mot normaliseringen av Sverigedemokraterna. Jag anser inte att de är rumsrena, men det är mina åsikter, säger Ali Kader (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet