I en skiss visar offret hur de stod när de blev attackerade av pojken. Kniven hittades senare slängd på en toalett på skolan. Foto: Polisens förundersökning

Efter knivincidenten på Jämjö-skola – 15-åring åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojken ska ha tryckt kniven mot halsen på två jämnåriga flickor i skolkorridoren, innan han blev bortknuffad av en lärare. Nu åtalas han för grovt olaga hot i två fall.

Pojken ska ha kommit beväpnad med en morakniv till Jämjö Kunskapscentrum, enligt flera vittnen för att hämnas efter ett bråk som uppstått i helgen.

När han mötte flickan han bråkat med i korridoren, drog han fram kniven, satte den mot hennes hals och skrek ”jag kommer att döda dig”.

En annan elev som befann sig i närheten och försökte gå emellan blev i sin tur även hon knivhotad. Händelsen avstyrdes när en lärare gick emellan och knuffade bort pojken. Senare kunde pojken gripas av polis på ett fält i närheten av skolan.

Händelsen, som inträffade i mars, ledde till att skolan fick göra en så kallad inrymning där elever och personal fick låsa in sig i klassrummen.

Nu åtalas pojken för två fall av grovt olaga hot.

Pojken nekar till brott och uppger i förhör att han bara visade kniven för några elever för att han kände sig hotad.

Rättegången hålls under torsdagen.

Se SVT:s inslag från händelsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades till Jämjö Kunskapscentrum efter uppgifter om knivbeväpnad person. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.