Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter kritiken: Nordensson tar timeout från politiken Foto: SVT/Erik Alfredsson

Efter kritiken: Nordensson tar timeout från politiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s granskning av det anonyma twitterkontot ”Amazing Flexo” tvingas KD-toppen Pelle Nordensson att ta timeout från samtliga politiska uppdrag. Härvan ska nu utredas internt.

Kristdemokraternas ordförande i Blekinge, Bengt Jönsson, har nu uppmanat Pelle Nordensson att ta timeout från sina politiska förtroendeuppdrag. Det meddelar ordföranden, efter SVT:s granskning av det anonyma twitterkontot ”Amazing Flexo”.

– Pelle mår oerhört dåligt av det som har inträffat, men samarbetar fullt ut med oss i vår absoluta ambition att så snabbt som möjligt få rätsida i vad som hänt, och kommer tills vår utredning är klar inte ha några politiska förtroendeuppdrag för Kristdemokraterna, säger kommunalrådet Bengt Jönsson (KD).

”Utesluter ingenting”

En interngranskning ska nu försöka utreda huruvida det är Pelle Nordensson eller inte som ligger bakom det anonyma kontot. Enligt ordföranden Bengt Jönsson ska styrelsen träffas i mellandagarna för att inleda arbetet.

– Vi vet inte huruvida kontot tillhör Pelle, eller om det är kapat, vi vet inte. Det får utredningen genomlysa. Jag utesluter ingenting, säger Bengt Jönsson.

Hur är ditt förtroende för Pelle Nordensson?

– Jag har alltid haft ett gott förtroende för Pelle. Han säger att det inte är hans konto, så det är något som vi får fundera på tillsammans hur förtroendet är.

Inga anmälningar gjorda

Trots att SVT konfronterade Kristdemokraterna med uppgifterna redan i tisdags har partiet ännu inte polisanmält det konto som Nordensson själv menar i flera år har använts av någon annan – en för honom okänd.

– Vi har inte gjort något varken från Karlskrona eller distriktet, för vi vet ju som sagt inte huruvida kontot tillhör vem eller om det är kapat eller inte, säger Bengt Jönsson.

Inte heller kommunens säkerhetschef Anders Wiklander har blivit kontaktad av partiet.

– Jag fick faktiskt kännedom om det här via SVT:s sajt. Vi är annars noga med att alla brott som medarbetare utsätts för omgående ska polisanmälas, säger kommunens säkerhetschef Anders Wiklander. 

Vad är din uppmaning i det här ärendet?

– Att omedelbart polisanmäla så att polisen får en möjlighet att spåra vem som står bakom kontot och få svar på vad syftet kan vara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pelle Nordensson (KD)

Mer i ämnet