Klubbchefen dagen efter kaoskvällen: ”Känns fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Avåkning med bussen på väg till arenan och snökaos med plogpauser – förutsättningarna kunde varit bättre. Och det var nära att matchen avbröts.

Men så blev det inte, Mjällby spelade sin längsta match och kunde fira på kvällen. Dagen efter gläds klubben åt att en ny allsvensk säsong väntar.

– Det känns helt fantastiskt, säger klubbchefen Fredrik Danielsson.

Det blev försening när Mjällbys buss åkte av vägen innan matchen. Och när matchen väl kom igång fick den pausas flera gånger för att plogas i snöovädret i Östersund.

Efter att Mjällby spelat sin längsta match kunde laget till slut fira. Och med två matcher kvar på säsongen betyder segern att laget med största sannolikhet klarar sig undan kvalplats och spelar i allsvenskan även nästa år.

– Det var en oerhört betydelsefull lång match, som troligtvis gör att vi spelar i allsvenskan 2022. Lite firande blev det igår. Men vi ska knyta ihop den här säcken med ett större firande längre fram, säger Mjälllbys klubbchef Fredrik Danielsson på tisdagen i väntan på flyget hem från Östersund.

Se klippet för att möta Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson och höra hans glädje över segern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.