Matchen mellan Mjällby och Östersund försenades med cirka en halvtimme efter att blekingarnas spelarbuss var med om en lättare trafikolycka. När matchen startade vid 19.30-tiden var det fullt snöoväder. Foto: Per Danielsson/TT

Mjällby tog jättekliv mot nytt kontrakt – efter busskrasch och snökaos

Uppdaterad
Publicerad

Inledningen på måndagskvällen blev allt annat än en solskenshistoria för Mjällby AIF. Först var lagets buss inblandad i en lättare trafikolycka. Sen fick matchen mot Östersund pausas tillfälligt – på grund av snöoväder.

Ingen av de ombord på Mjällbys buss ska ha skadats i olyckan, enligt klubben.

”Mjällbys spelarbuss var med om en lättare trafikolycka på väg till arenan. Inga personskador eller andra hämningar för spelartruppen eller övriga”, skriver klubben i ett inlägg på sitt twitterkonto.

Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson satt med på bussen som helt okontrollerat åkte i diket på väg mot matchen i Östersund. Foto: SVT/Erik Alfredsson/Arkiv

MAIF:s klubbchef Fredrik Danielsson var själv med ombord på bussen när olyckan var framme – på väg från hotellet mot Östersunds arena.

– Här är ju snöigt och kallt så när vi kom över krönet på en lång backe ser vi en annan buss och en personbil som lyckats stanna framför varandra, säger han.

När Mjällbys spelarbuss var på väg ner för backen insåg chauffören att han inte skulle få stopp på bussen innan de skulle krocka med de andra fordonen.

– Vi börjar sakta glida ner och han sa till och med att ”nu kan jag inte göra så mycket mer”, så var beredda för snart smäller det', berättar Danielsson.

Fastnade i dike

Chauffören lyckades parera bussen och undvika krock – istället fastnade Mjällbys spelare i diket av vägen. I väntan på att bärgas upp därifrån blev de försenade med ungefär en halvtimme.

– Den enda skadan var på bussens backspeglar. Men nu är vi på plats och jag tror inte det påverkar något utan nu kan vi förbereda oss som vanligt. Men att sitta i en buss som helt okontrollerat glider ner för en backe, det var inte så jättespännande kan jag säga, säger Fredrik Danielsson.

Slutade i MAIF-glädje

När själva matchen startade dröjde det inte länge förrän den stoppades. Orsaken var ett kraftigt snöoväder. Vid klockan 20.45 fattades ett beslut om att återuppta matchen – men bara för att återigen tvingas pausas en kvart från slutet, för ny snöskottning.

Vid 22:45 kunde äntligen slutsignalen ljuda, och Mjällby hade vunnit med 2–0.

Därmed är laget i praktiken klart för en ny säsong i allsvenskan. Med två matcher kvar att spela har man sex poäng ner till Degerfors på kvalplats, och dessutom 25 plusmål på sin sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.