Foto: SVT / Illustration: MIR

Efter avbrutna bytesaffären – nu vill kommunen köpa tomten

Uppdaterad
Publicerad

Efter att planerna på ett centralt tomtbyte mellan Karlskrona kommun och Region Blekinge gått i kras är kommunen nu beredda på en ny lösning. Nu vill de i stället köpa den gamla vårdcentralen vid Stortorget för att som planerat bygga det nya kulturhuset där.

Planerna och diskussionerna om ett nytt kulturhus har pågått i flera år. Avsikten var tidigare att regionen och Karlskrona kommun skulle byta tomter med varandra, där kommunen ville bygga kulturhuset på Stortorget och regionen en ny vårdcentral på Kungsplan. Men när Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna röstade emot att förlänga överenskommelsen i förra veckan gick de planerna i kras.

Nu vill Socialdemokraterna ha till en ny lösning och är beredda att i stället för byte betala för tomten.

– Vi är beredda att fortsätta en ha konstruktiv dialog med regionen. Vi har många verksamheter som står och stampar och vill in. Det är viktigt för Karlskronaborna att vi kommer framåt i den här frågan, säger Sandra Bizzozero (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset i Karlskrona

Mer i ämnet