Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tamam Abou Hamidan (S) har mötts av en våg av stöd sedan det hårda angreppet från sina politiska motståndare. Foto: SVT

Efter angreppet: Hon möttes av våg av uppmuntran

Publicerad

Hon kallades omogen av politiska motståndare, som försökte stoppa hennes utnämning till utbildningsnämndens ordförande i Olofström.

Sedan dess har Tamam Abou Hamidan (S) mötts av en våg av stöd.

Det var den 28 november som kommunfullmäktige i Olofström utnämnde Tamam Abou Hamidan (S) till ny ordförande för utbildningsnämnden. Inför utnämningen försökte Moderaterna stoppa valet med motiveringen att hon saknar demokratisk kompass och är politiskt omogen.

Efter det hårda angreppet har Tamam Abou Hamidan (S) mötts av en våg av stöd, något som BLT var först med att rapportera om. Uppmuntran har kommit både från politiker från olika partier och allmänheten. Stödet har framförts till henne muntligt, via telefon och sociala medier.

– De upplever att jag är rätt person på rätt plats. Det värmer och känns bra, säger hon.

”Förbättra politiska klimatet”

På grund av det tuffa klimatet som råder inom politiken har hon ibland frågat sig varför hon fortsätter. Men framhåller samtidigt att det stora stöd hon får stärker henne att engagera sig ännu mer.

– Det finns exempel på att unga kvinnor lämnar politiken. Men demokratin kräver att folk engagerar sig. Vi ska fortsätta kämpa för alla behövs. Men vi måste göra så gott vi kan för att klimatet i politiken ska bli bättre. Det är okej att vi tycker olika, men vi ska alltid respektera varandra, säger hon.

I klippet: Tamam Abou Hamidan (S) berättar om det starka stöd hon fått sedan hon angripits av motståndare för att vara omogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.