Foto: SVT

Efter nedläggningen – nu anställs nya flygtekniker

Publicerad

2014 sa Försvarets materialverk, FMV, upp alla 46 anställda från flygverkstaden på F17 i Ronneby. 2015 plockades skylten ned och dörrarna stängdes. Nu söker FMV nya flygtekniker – att placera på F17.

Beslutet att lägga ned flygverkstaden i Ronneby och flytta verksamheten till Såtenäs och Luleå kritiserades hårt från både fackligt och politiskt håll. Och nu när det står klart att FMV vill anställa flygtekniker till Ronneby igen så reagerar de som var kritiska hårt.

– Sent ska syndaren vakna, det kan man nu konstatera, säger Peter Jeppsson (S), ledamot i försvarsutskottet, till Sydöstran som var först att berätta om nyheten.

FMV söker nu fyra flygplanstekniker som ska vara stationerade i Ronneby men lyda under Såtenäs.

– Jag är förvisso glad över att kompetensen återförs till F17, men detta skulle aldrig ha hänt från början, säger Peter Jeppsson (S) till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.