”Jag är besviken”, säger Patricia Strenius och får svar från tyngdlyftningsbasen Joakim Eriksson: ”Vi har startat en utvärdering”. Foto: SVT/TT/Tyngdlyftningsförbundet

Efter OS-fyrans kritik: Så svarar tyngdlyftarbasen

Publicerad

På sociala medier har Patricia Strenius framfört svidande kritik mot sitt förbund efter OS. För SVT utvecklar hon resonemanget och Svenska Tyngdlyftningsförbundet svarar.

Patricia Strenius överträffade förväntningarna och blev fyra i OS-finalen i tyngdlyftning i Tokyo. Efter mästerskapet har hon via sociala medier riktat svidande kritik mot Svenska Tyngdlyftningsförbundet. För SVT utvecklar hon sin kritik om att hon inte fick med sig sin tränare och sin utrustning.

– Jag är väldigt besviken att jag inte fått med mig min tränare till OS. Jag skulle ha fått med mig min tyngdlyftningsstång, men det lyckades de inte få fram. Om man kan få segelbåtar och hästar levererade över världen borde det gå att lösa en stång som väger 15 kilo, säger Patricia Strenius.

”Har startat utvärdering”

Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson svarar.

– Vi har startat en utvärdering av OS-satsningen där Patricia är deltagande i, säger han.

Om de här sakerna uppfyllts, tror du inte att hennes resultat hade kunnat bli ännu bättre?

– Det är en fantastisk placering Patricia får, en fjärdeplats. Jag kan inte kommentera mer än så, säger Joakim Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.