Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Publiken har väldigt stöttande. Alla har möjlighet att lämna tillbaka sina biljetter, säger Sweden Rocks vd Jon Bergsjö. Hör mer i klippet ovan. Foto: SVT/Henrik Friberg

Efter pandemin: 70 procent behöll festivalbiljetterna till Sweden Rock

Uppdaterad
Publicerad

Lojala biljettköpare hjälpte Sweden Rock Festival genom coronauppehållet. Omkring 70 procent behöll entrépassen under pandemin. Samtidigt har andrahandsmarknaden varit köparens arena under hela festivalen.

Efter de inställda festivalerna år 2020 och 2021 väller nu hårdrockare från hela världen in genom grindarna i Norje igen. Med andra ord: precis som innan pandemin bröt ut och förlamade stora delar av kultur- och nöjesbranschen.

”Väldigt stöttande”

Men biljetterna som de allra flesta passerar ut och in genom grindarna med köptes redan 2020.

Sweden Rock Festival

– Publiken har väldigt stöttande. Alla har möjlighet att lämna tillbaka sina biljetter, så jag tror att de tycker att vi varit väldigt schysta, säger Sweden Rocks vd Jon Bergsjö.

”Mer biljetter i omlopp”

För den som varit sent ute och helt utan biljett har emellertid möjligheterna till billiga festivalpass varit stor under de inledande dagarna.

– Livet har förändrats under de här tre åren. Många kommer på att det är studenten, man har bytt jobb eller fått barn. Vi ser att det är mer biljetter i omlopp och det är helt naturligt, säger Jon Bergsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet