Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet utvärderar Patrik Johansson och Rickard Ran årets Sweden Rock. Foto: Henrik Friberg/SVT

Så var Sweden Rock 2024: ”Kallt väder men underbar musik”

Uppdaterad
Publicerad

Den fyra dagar långa festivalen i Norje är slut för i år och under söndagen packar campande festivalbesökare ihop sina saker och kör hemåt i husbilar, båtar och bilar.

– Ganska kallt att sova i tält, men gemenskapen och stämningen har varit på topp, säger Patrik Johansson från Stockholm.

För Rickard Ran från Stockholm var det här hans femtonde år på Sweden Rock.

– Den kallaste festivalen på länge, men underbar musik och gemenskap som det brukar vara.

Sweden Rock Festival 2024

Altea Hedvall från Stockholm gjorde premiär på Sweden Rock i år.

– Det har varit så många bra artister. Alice Cooper till exempel, gav verkligen en show. Det var jättecoolt att kolla på.

”Har kört järnet”

Beatrice Larsson från Göteborg har varit på Sweden Rock när hon var yngre. Nu gjorde hon sin andra festival efter ett uppehåll då hon blev mamma.

– Jag har kört järnet och sett så mycket spelningar, så jag är helt mättad och lycklig. Det har varit lite dammigt och kallt att sova i tält men annars är festivalen helt underbar.

Lugn festival

Ur polisens perspektiv har det varit en lugn festival.

Det har gjorts ett 55 brottsanmälningar under festivalen, bland annat en våldtäkt, en anmälan om hets mot folkgrupp och 13 fall av misshandel.

I år har det varit fler ungdomar än tidigare på campingar och marknadsplatser utanför festivalområdet. Flera av dem har avvisats och några har skjutsats hem till föräldrarna.

Trafikkontroller

Totalt har polisen genomför 784 trafikkontroller i samband med Sweden Rock. Tre förare har rapporterats för rattfylleri.

Även taxifordon och bussar har kontrollerats lite extra. Då har fordon med körförbud upptäckts, liksom fel i tidbok och någon som kört med dubbdäck. Två körkort har omhändertagits.

I klippet utvärderar flera av årets besökare festivalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2024

Mer i ämnet