Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT träffade hårdrocksstjärnan Alice Cooper backstage innan lördagens spelning på Sweden Rock. Hör honom berätta om festivalen, hårdrockens framtid och golfrundor i Ronneby med Steel Panther. Foto: SVT/Håkan Linder/Henrik Friberg

Alice Coopers uppladdning inför Sweden Rock – golf i Ronneby: ”Ett beroende”

Uppdaterad
Publicerad

Drogerna och alkoholen har han slutat med.

Skräckrockaren Alice Coopers beroende är numera golf.

Den 76-årige stjärnan laddade upp med en runda i Ronneby innan finalen på Sweden Rock.

Det har gått tio år sedan skräckrockslegendaren Alice Cooper senast spelade på Sweden Rock. Men nu är han tillbaka och känner att Sweden Rock har lyckats behålla intresset i alla år.

– Tittar du ut här så är det uppenbarligen så, säger han till SVT, som fick en exklusiv intervju innan lördagens spelning på Festival Stage.

Sweden Rock Festival 2024

I logen backstage är scenkläderna upphängda på galgar: blodiga skjortor, hattar och kläder i leopardmönster.

Som uppvärmning inför kvällens gig passade Alice Cooper på att göra det bästa han vet – golfa. Och det i Ronneby, enligt egen utsago tillsammans med några från partyrockarna i Steel Panther.

– Det är ett beroende, men det är det nyttigaste beroendet jag haft i mitt liv, säger han om golfen och nämner samtidigt sitt tidigare alkohol- och drogmissbruk.

Hör honom berätta mer om bland annat hårdrockens framtid i klippet ovan.

Alice Cooper på Sweden Rocks största scen under lördagen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2024

Mer i ämnet