27 juni startar Pridefestivalen i Blekinge. I klippet kan du höra prideordföranden Sophia Ahlin berätta om årets planer. Foto: TT

Efter polisbråk – prideveckans båtparad ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Prides båtparad som skulle äga rum under lördagen är inställd efter ett polisingripande under torsdagskvällen. Det bekräftar pridegeneralen Sophia Ahlin för SVT Nyheter Blekinge.

– Vi har tagit ett gemensamt beslut om att ställa in då vi alla är skärrade över händelsen, säger hon.

Karlskrona Pride meddelar att både lördagens båtparad och en konsert under fredagskvällen ställs in, efter en incident med polisen under torsdagskvällen.

Bakgrunden är att två personer i organisationen hävdar att de blivit sexuellt ofredade i samband med att polisen gjorde ett ingripande på torsdagsnatten. Polisen hade gjort en kontroll då en fest hade anmälts som högljudd. På platsen omhändertogs en man som har polisanmälts för våldsamt motstånd.

Efter polisingripandet kommer två personer att anmäla polisen för sexuellt ofredande.

– Vi har ingen kommentar till det. Kommer det en anmälan så ska den utredas så får vi se vad den kommer fram till, säger Thomas Johansson, pressinformatör på polisen i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.