Håkan Robertsson. Foto: SVT

Efter kritiserade utspelet: Robertsson petas från valsedeln

Uppdaterad
Publicerad

S-politikern och kulturprofilen Håkan Robertssons jämförde i en kommentar på sociala medier Ronneby kommun med den ryska regimen. När Socialdemokraterna i Ronneby nu spikar sin fullmäktigelista inför valet, står Robertsson inte med på listan, skriver Sydöstran.

Efter Håkan Robertssons kommentar förra veckan kom beskedet att han petas som verksamhetsledare på Ronneby Folkteater för att i stället bli producent. I dag kom beslutet att han inte heller kommer att stå med på Socialdemokraternas valsedel i Ronneby.

Men när SVT Nyheter Blekinge når oppositionsrådet och gruppledaren, Magnus Pettersson, för Socialdemokraterna är han återhållsam med kommentarerna.

– Vi har haft ett samtal med Håkan och kommit fram till att han inte kommer stå med på listan, mer än så vill jag inte kommentera.

På sociala medier skriver Robertsson: ”Numera är jag en fri debattör!.. Denna nya position i min älskade hemstad, känns verkligen befriande!”

Till Sydöstran hänvisar däremot S-ledaren till de uttalanden som Robertsson tidigare gjort i sociala medier.

– Jag upplever att hans uttalanden inte landade riktigt rätt i dessa tider. Han inser också det själv, efter vårt samtal, att det inte var lämpligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.