Foto: SVT

Efter SHL-fiaskot – besked om KHK:s framtid dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Svar på hur Karlskrona HK påverkas sportsligt och ekonomiskt av degraderingen till Hockeyallsvenskan väntas i slutet av veckan. Då sammanträder styrelsen för att summera vilka konsekvenser den gångna säsongen får för föreningens framtid.

Karlskrona HK:s kvalförlust mot Timrå innebar inte bara en förlorad SHL-licens – det nya läget för klubben får också kännbara följder på det ekonomiska, sportsliga och organisatoriska planet.

– Det är många saker som sker på en gång just nu, men vi har inte slagit igen butiken, säger KHK:s ordförande Tobias Larsson.

I ett första skede summeras budgetposterna för att få en klarare bild över likviditetsflödet i föreningen.

Den förlorade SHL-statusen medför också ett mångmiljontapp, även om SHL betalar ett visst omställningsstöd till det lag som får lämna ligan.

– Det är en av de delar vi tittar på, när de pengarna betalas ut. Jag kan säga att vi är i ett större behov av de pengarna i dag än vad vi var i oktober, säger Tobias Larsson.

”För stor kostym”

Även om Karlskrona HK sedan en tid arbetat med reservplan i händelse av degradering är det många delar av organisationen som nu måste genomlysas.

– Vi har helt enkelt en för stor kostym och den måste anpassas till det läge vi nu befinner oss i.

Vilka akuta och mer långsiktiga åtgärder som vidtas när KHK måste banta organisationen ska diskuteras när styrelsen sammanträder på fredag.

– Därefter hoppas jag kunna lämna tydligare svar på vad som väntar, säger Tobias Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.