Efter sju år – nu inleds rättegången efter Bråvallavåldtäkten

Uppdaterad
Publicerad

Sju år har gått sedan våldtäkten på en toalett mitt under Bråvallafestivalens första kväll. I dag möts parterna i rätten, efter att gärningsmannen till sist identifierats.

Offret, en tonårsflicka, var på väg till toaletterna på festivalcampingen när hon mötte den i dag 44-årige Blekingemannen. Men trots att flera personer både såg dem gå in på toaletten tillsammans, och hur mannen minuter senare gick ut med byxorna nerdragna, lyckades den misstänkte gärningsmannen hålla sig undan.

Spår säkrades

På toaletten hittades flickan nästan medvetslös och kraftigt alkoholpåverkad. Hon fördes till sjukhus, samtidigt som polisen inledde en teknisk undersökning.

Flera spår kunde säkras, och vittnen hördes, men ingen kunde peka ut någon misstänkt gärningsman.

Se i klippet ovan hur polisen till sist lyckades identifiera gärningsmannen.

Rättegång inleds

I dag inleds rättegången mot den 44-årige Blekingemannen i Norrköpings tingsrätt, där han står åtalad misstänkt för våldtäkt. Mannen nekar till brott, och menar att det fanns samtycke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.