Endast tio besökare i taget släpps in. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Efter sommarens uppsägningar – Marinmuseum får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Marinmuseum får kritik av de fackliga organisationerna efter sommarens uppsägningar. De uppsagda upplever att ledningen inte varit på plats för att kunna prata med dem.

Det var den 15 juni som Mats Persson meddelade att 16 tjänster skulle bort från Marinmuseum. Detta som en följd av de långsiktiga ekonomiska konsekvenser som coronapandemin fått för muséet.

Patrik Gustafsson, ordförande för fackförbundet Saco-S på Statens maritima museer, säger att det är djupt olyckligt att de uppsagda upplever att ledningen inte har gett tillräckliga möjligheter för frågor, något P4 Blekinge var först med att rapportera.

– Det är klart folk blir ledsna över att få ett uppsägningsbesked, och sen kan man uppleva att bristen på kommunikation under sommaren ökar den dåliga arbetsmiljön, säger Patrik Gustafsson.

”Skett under pandemin”

Det ska dock inte ha utförts några juridiska fel. Marinmuseums chef Mats Persson menar att de har haft en rad informationstillfällen och att det är trist om det inte varit tillräckligt.

– Vår ambition har varit att lämna en fyllig, transparent och tät information till våra medarbetare. Samtidigt ska man ha klart för sig att detta skett under pandemin med alla begränsningar det innebär. Jag beklagar att vi har medarbetare som tycker att vi inte har lyckats informera fullt ut, säger Marinmuseums chef Mats Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.