William Stormaeus har sedan studenten jobbat på Ica Jämjöhallen och trivs väldigt bra, med både kollegorna och stamkunderna. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

I väntan på drömresan finns studentvloggaren William i mataffären

Publicerad

Det har gått drygt ett halvår sedan SVT Nyheter Blekinges studentvloggare sprang ut till den ljusnanade framtiden med studentmössorna på huvudet. Men vad hände sedan?

För William Stormaeus i Karlskrona ligger resplanerna fortfarande på hyllan medan arbetet i mataffären i Jämjö fortsätter.

Så här sa han i samband med att han tog studenten:

– Egentligen hade jag tänkt resa med några kompisar efter sommaren, men med tanke på corona så vet man ju inte hur det blir.

”Hade velat resa”

Som planerat spenderade han hela sommaren i mataffären och där har han fortsatt att jobba under hösten. Men planerna på att resa är fortsatt osäkra. Coronapandemin avgör när kompisgänget ska kunna ge sig ut på sitt äventyr i Asien.

– Man hade ju velat resa...men det får vi skjuta fram, säger William Stormeus.

Plötsligt ringer det i fickan på honom – han behövs i kassa två. I mataffären är det full fart under eftermiddagsrusningen, men William Stormaeus trivs bra.

Om han får komma iväg på sin resa är tanken att sedan börja plugga.

– Men jag måste veta vad jag vill bli först, skrattar han.

I framtiden tänker William att han ska plugga – men först ska han veta vad han vill bli. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.