Peter Thyrén (SD), Emilie Pilthammar (M) och Niklas Joelsson (M) avgick alla efter den kritiserade bilden. Foto: Sölvesborgs kommun

Efter tunga avhoppen: Nu väljer Moderaterna sina efterträdare

Publicerad

Sölvesborgsmoderaterna drabbades av flera tunga avhopp efter att kommunalrådet Emilie Pilthammar (M) lade upp en hårt kritiserad bild i sociala medier. I dag samlas partiet för att välja efterträdare.

Bilden, som publicerades i sociala medier den 25 maj av kommunalrådet Emilie Pilthammar (M), ledde till att fyra politiker hoppade av sina respektive politiska uppdrag.

Under den följande måndagen meddelade samtliga tre politiker som medverkade på bilden att de avgick, liksom kommunalrådets mamma Inger Pilthammar som valde att gå i sympati för sin dotter.

I dag håller Moderaterna i Sölvesborg gruppmöte. Då ska en ny gruppledare och vice ordförande i kommunstyrelsen efter Emilie Pilthammar utses liksom ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden efter Niklas Joelsson och ny vice ordförande i omsorgsnämnden efter Inger Pilthammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet