Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Efter tvånganslutning – hotar stämma Karlskrona kommun på miljoner

Publicerad

Trots omfattande skador på familjen Hoël-Ruukels tomt har kommunen hittills vägrat ta ansvar. Det menar Isak Jakobsson, Aspöbornas advokat, som nu överväger att ta Karlskrona kommun till Mark- och miljödomstolen.

Utöver kostnader för besiktningar och åtgärder för att pumpa bort vatten, har Edith Hoël och Tomas Ruukels fastighet på Aspö rasat i värde. Detta efter att grundvatten översvämmade tomten i samband med utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp. Därför hotar advokaten att ta ärendet till domstol – om inte kommunen åtgärdar problemen.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt. Jag hade förstått om det var en privat aktör med egna vinstintressen, men en kommun ska ju vara till för dess medborgare. Därför blir det än mer allvarligt, säger advokat Isak Jakobsson till SVT Nyheter Blekinge.

Försäkringsbolag drar ut på tiden

Karlskrona kommuns VA-chef Ola Gren, menar att återkoppling dröjt eftersom kommunens försäkringsbolag har dragit ut på tiden.

– Det är en entreprenad på 40 miljoner kronor det rör sig om, det är klart att det kan bli fel, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.