Malin Eriksson och Peter Svensson kräver Karlshamns kommun på nära nio miljoner kronor i ersättning för investeringar de gjort på Tärnö. Foto: SVT

Efter uteblivet köp av Tärnö – kräver kommunen på nio miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Nu kräver företagarna bakom Destination Tärnö Karlshamns kommun på nio miljoner kronor.

Efter att kommunen stoppat försäljningen av sina fastigheter på Tärnö vill företagarna som skulle köpa dem ha ersättning för de investeringar de gjort på ön.

I ett brev till kommunen har Peter Svensson och Malin Eriksson, som står bakom Destination Tärnö, listat bland annat investeringar, materialkostnader, nedlagt arbete, löner och räntekostnader som de vill ha ersättning av från kommunen. Det var Sydöstran först med att berätta.

– I nyttjanderättsavtalet avtalades att för det fall köpet inte skulle komma till stånd skulle kommunen ersätta oss för samtliga våra investeringar i fastigheterna, skriver de i brevet.

Fakturan de skickat är på närmare 8,8 miljoner kronor inklusive moms och ska vara betald senast 18 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.