Foto: TT

Efter Arbetsförmedlingsvarslet: Nytt servicecentrum hamnar i Karlskrona

Publicerad

Efter förhandlingar med facken är det klart att 700 personer som i dag är arbetsförmedlare får arbete vid Arbetsförmedlingens kundtjänst, skriver tidningen Arbetet.se. Serviceverksamhet ska byggas ut på tre nya orter, varav en är Karlskrona.

En omfattande omorganisation pågår på myndigheten som varslat tusentals anställda om uppsägning och många förmedlingskontor ska stänga igen.

Den del av verksamheten som arbetar med service, arbetsförmedling på distans ska dock utökas. Serviceverksamhet ska byggas upp på tre nya orter: Örebro, Karlskrona och Göteborg och antalet medarbetare i den verksamheten ökas från 800 till 1 500, skriver arbetet.se.

Men omflyttningen innebär också att personer som nyligen fått anställning inom kundtjänsten får sina provanställningar avbrutna med hänvisning till arbetsbrist, enligt de lokala avtal om turordningsregler som gäller.

Arbetsförmedlingen har sagt att 4 500 tjänster vid myndigheten kommer att försvinna och 130 kontor ska läggas ned.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer