Foto: SVT

Moderaterna vill utesluta Emilie Pilthammar

Uppdaterad
Publicerad

I ett inlägg på sin blogg skriver Emilie Pilthammar att hon har lämnat Moderaterna. Samtidigt vill partiet utesluta henne.

”Igår tog jag ett beslut som i grunden förändrade hela bilden av mig själv. Jag valde att gå ur det parti jag under så många år har förespråkat.”, skriver Emilie Pilthammar i ett blogginlägg som publicerades under onsdagsmorgonen.

I blogginlägget går Pilthammar till attack mot de parti hon representerat i tjugo år och menar bland annat att Moderaterna är för centrerat kring ledningen i Stockholm.

Kritik mot toppmoderat

Samtidigt har förbundsstyrelsen för Moderaterna inlett ett uteslutningsärende om Emilie Pilthammar, något som BLT först rapporterade om.

Det är både Pilthammars kommentar kring Peter Lundgren-affären och bilden som hon publicerade i sociala medier, där hon tillsammans med två andra kommunala politiker skämtar om gruppsex, som gör att partiet vill utesluta henne.

– Det är publiceringarna vid de här två tillfällena och kommentarerna hon har fällt kring detta som ligger till grund för beslutet. Hon har kört sitt eget race fullständigt och det har skadat partiet, säger Roger Fredriksson, förbundsordförande till SVT.

Niklas Joelsson som också syntes på den starkt kritiserade bilden uppmanas att ta en timeout.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet