Vapnet som användes vid dödsskjutningen var ett så kallat ”slam-gun”, som består av två rördelar som trycks ihop. Foto: SVT/Polisen

Emmeli-vapnet upp i rätten

Uppdaterad
Publicerad

I dag hölls rättegången mot den man i 40-årsåldern som ägde det vapen som 21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds med.

Det var i september 2015 som 21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds i ett skogsparti i Karlskrona. En man i 40-årsåldern satt länge häktad misstänkt för mord, men släpptes då utredningen inte kunde utesluta att kvinnan skjutit sig själv av en olyckshändelse. Tidigare i år åtalades dock mannen för två grova vapenbrott och ett flertal olika narkotikabrott, som ska ha skett i samband med dödsskjutningen.

– Mannen erkänner vapenbrott, men bara av normalgraden. Han säger att han har fått låna det ena geväret, och köpt det andra, säger Ulrika Grenerfors, vice chefsåklagare.

#falletemmeli

Båda vapnen mannen åtalas för är så kallade ”slam-guns”, hemmabyggda gevär. I bevisningen finns bland annat bilder och filmer från den misstänktes telefon, där ett av vapnen visas upp och testskjuts.

Mannen själv säger i förhör att det andra vapnet införskaffades efter att någon slarvat bort det första, och att han inte alls är särskilt vapenintresserad utan bara var nyfiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet