Foto: SVT

”Emmeli-vapnets” ägare får två och ett halvt års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I dag föll domen mot den 40-årige man som misstänkts för grovt vapenbrott i samband med dödsskjutningen av 21-åriga Emmeli Olsson.

40-åringen döms till två år och sex månaders fängelse för två fall av grovt vapenbrott.

Det var i september förra året som 21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds i en skogsdunge i Karlskrona. Den nu 40-årige mannen var länge misstänkt för mord, men den tekniska utredningen kunde inte utesluta att kvinnan sköt sig själv till döds av en olyckshändelse.

#falletemmeli

Misstankarna om grovt vapenbrott kvarstod dock, då det var den 40-årige mannen som ägde vapnet som användes. Tingsrätten gör också bedömningen att vapenbrotten var grova, bland annat därför att 21-åriga Emmeli sköts till döds med ett av vapnen.

Döms även för narkotikabrott

Mannen döms även för att ha innehaft ett annat liknande vapen. I förhör har mannen själv sagt att han fick låna vapnet av en kamrat för att testskjuta det, men att det slarvades bort. I stället köpte han det andra vapnet för att lämna tillbaka till kamraten, när olyckan inträffade.

Dessutom döms 40-åringen och en 58-åring för ett flertal narkotikabrott. 58-åringen fick två månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet