Frågan om vad Vattenborgen ska användas till – om affären går igenom – måste först utredas av en styrgrupp, som ännu inte är tillsatt. Foto: SVT

En jävig och en ledig – då fick styret backa om Vattenborgens framtid

Uppdaterad
Publicerad

En anmälde jäv och en var på fortsatt semester. Då passade oppositionen på att tillfälligt stoppa Karlskronaalliansens framtidsplaner för Vattenborgen.

– Beklagligt, säger kommunalrådet Christopher Larsson (SD).

Det var när framtida lokalinvesteringar i Karlskrona diskuterades i kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen, som oppositionen lyckades få igenom en återremiss kring förslaget att bygga om Vattenborgen till turistcenter.

• Kommunalrådet Bengt Jönsson (KD), vars interna ryktesspridning om tidigare partikamrater utreds av åklagare, har semester. Och någon ersättare dök aldrig upp.

Vattenborgen i Karlskrona

• Kommunstyrelsens ordförande Emma Swahn Nilsson (M) hade anmält jäv på grund av sin nära privata koppling till den hårt kritiserade affärsuppgörelsen. Inte heller hon ersattes.

Oppositionen: ”Ett desperat försök”

Därmed kunde oppositionen med majoritet driva igenom återremissen, som innebär att frågan om vad Vattenborgen ska användas till – om affären går igenom – först måste utredas av en styrgrupp som ännu inte är tillsatt.

– Alliansen försökte återigen att börja i fel ände och trycka in turistbyrån i lokalerna. Ett något desperat försök att få Karlskronaborna att tro att lokalerna, som vi hyr för dyra pengar, används till något vettigt, säger oppositionsrådet Sandra Bizzozero (S).

”Viss fördröjning”

Enligt det tjänstemannaförslag som i dag låg på politikernas bord vill Karlskronaalliansen på sikt förvandla Vattenborgen ett turistcenter eftersom den nuvarande placeringen i gästhamnen upplevs som för ”ocentral”.

Nu skickas frågan i stället tillbaka till den tänkta styrgruppen.

– Det här innebär en viss fördröjning i processen, det kan handla om en månad eller mer. Men eftersom vi saknade två i dag var det ju ingen mening att votera om saken, säger Christopher Larsson.

Hur ser du på att ni fått kassera in ännu ett bakslag kopplat till Vattenborgsaffären?

– Det är beklagligt, men det är tydligt att oppositionen gör allt för att ställa till det i den här frågan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet