Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En månad efter anmälan – vägrar kommentera brottsutredningen Foto: SVT

En månad senare – fortfarande tyst om kommunalrådets framtid

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Karlskrona Bengt Jönsson (KD) utreds av polis och åklagare för förtal och flera tunga namn vill att han utesluts ur partiet. Men efter en månad uteblir svaren och beskeden fortfarande.

I mitten av december gick flera tidigare KD-profiler ut och anklagade kommunalrådet Bengt Jönsson (KD) för ryktesspridning och krävde att han utesluts ur partiet. Bland annat menar de att han spridit rykten om att den tidigare Karlskrona-ordföranden Per-Martin Sternevi misskött sitt jobb på F17 och varit ”elak mot sin fru”.

Men i dag, en månad senare, är det fortfarande tyst från partiet om vad som händer i processen.

KD-kaos i Karlskrona

– Det har varit ganska stilla i och med helgerna, och det har inte kommit några riktlinjer från riksorganisationen. Det är det vi väntar på, säger Cecilia Velin, nytillträdd ordförande för KD Karlskrona.

Hur ser tidshorisonten ut?

– Det hade jag önskat att jag visste men jag har ingen information om det.

Riksorganisationen lägger locket på

Partiets riksorganisation, genom Tommy Bernevång-Forsberg, vill inte kommentera utredningen.

– Jag har ingen kommentar, säger han.

Förtalsutredning pågår

Chefsåklagaren i Karlskrona, Anne Boijmarker, har inlett en förundersökning gällande förtal efter att Jönsson polisanmälts.

– Den är under utredning, det är det jag kan säga. Men som det är just nu har vi haft en puckel med många frihetsberövade ärenden som tagit mycket tid och resurser, säger hon.

Inte heller Bengt Jönsson vill kommentera ärendet. Hör honom i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KD-kaos i Karlskrona

Mer i ämnet