Det har gått ett helt år sedan reporter Cajsa Bengtsson senast träffade dessa personer. Här berättar de om hur coronavardagen är i dag jämfört med då. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson, Montage

En ovanlig vardag i pandemin – ett år senare

Publicerad

Det har nu gått ett år sedan SVT stod på Stortorget i Karlskrona och pratade med flera Karlskronabor om deras ovanliga vardag under coronapandemin.

Inte visste de då att vardagen i dag – ett helt år senare, fortfarande skulle påverkas av pandemin i allra högsta grad.

SVT Nyheter Blekinges reporter har träffat samma personer för att ta reda på hur deras vardag ser ut i dag och hur deras liv har påverkats under året.

Uppskjuten operation

Birgitta Olsson utanför Lyckeby gjorde en ryggoperation i somras, som fick skjutas upp två månader när sjukhusets resurser fick gå åt coronavården.

– Läkaren sa till henne, att ”hade det inte varit corona så hade du varit opererad igår”, säger maken Per Olsson.

Frida Bielke von Sydow går miste om sin klassresa till ett koncentrationsläger i Polen och Marianne Kardell Bryzell har fått sin första spruta och längtar nu efter att allt ska kunna bli som vanligt igen.

Se klippet ovan för att höra fler berättelser från personerna som deltog i reportaget för ett år sedan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.