Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Biografägaren Tomas Forsberg är hittills enda hyresgästen som planerar att flytta in i nybygget på Östra Piren i Karlshamn. Foto: SVT

Rymmer hundratals arbetsplatser – har en hyresgäst

Publicerad

Nybygget på Östra Piren i Karlshamn kostar minst 430 miljoner kronor, rymmer flera hundra arbetsplatser och ska stå klart nästa år. Men hittills finns endast en hyresgäst – biografen.

Bygget av etapp fem på Östra Piren i Karlshamn ska alltså stå klart nästa år och kommer att kosta minst 430 miljoner kronor. Förutom flera hundra arbetsplatser och biograf ska byggnaden innehålla restaurang och konsertlokal.

Men hittills finns bara en hyresgäst – biografen.

– Det känns tråkigt. Samtidigt är vi en garant för att locka massvis med människor till Östra Piren, säger biografägaren Tomas Forsberg.

”Är inte orolig”

Trots byggets stigande kostnader och turerna som omgärdar projektet ångar han inte beslutet att flytta biografen från den nuvarande platsen i Karlshamn till Östra Piren.

– Jag är inte orolig. Nu byggs ju huset, säger Tomas Forsberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet