Foto: SVT/Henrik Friberg

Nätdejt gav kycklingen Curry nya kompisar

Uppdaterad
Publicerad

Av 24 ägg var det bara ett som kläcktes vid liv – och det vore ju tråkigt om kycklingen Curry skulle förbli ensam. Därför letade hönsägaren Johan Schill efter sällskap till mirakelkycklingen via sociala medier.

För några veckor sedan var kycklingen Curry den enda som överlevde av 24 ägg. Men mirakelkycklingen ska inte behöva vara ensam hemma i Kyrkhult.

Hönsägaren Johan Schill eftersökte nämligen sällskap till Curry via sociala medier – och nu har han lyckats få hem fyra nya vänner.

– Det gjorde ont i hjärtat ett tag när den var ensam, säger Johan Schill.

Någon som vill vara min kompis? Är en vecka gammal och jag var den enda som tittade ut av 24st ägg och jag är lite ensam...”, skrev han i annonsen.

Och det dröjde bara några dagar innan han fick napp i Sölvesborg – där fanns det nämligen fyra blommahöns som ville göra mirakelkycklingen Curry sällskap i Kyrkhult.

– Vi satt och studerade kycklingarna när de släpptes ner och den verkade bara bli glad att den fick vänner, säger Johan Schill.

Hönsägaren Johan Schill med mirakelkycklingen Curry. Foto: Henrik Friberg/SVT

Förblir överlevare

Undrar du över namnet Curry? Det finns en förklaring. De andra hönsen som Johan Schill och hans sambo har är döpta efter maträtter och heter exempelvis Tikka och Nugget.

– Man ska inte ge djur som man ska äta namn som man fäster sig vid, säger Johan Schill.

Men namnet till trots så kommer Curry inte hamna på tallriken utan förblir en överlevare.

– Han kommer definitivt bli en kyckling som man vårdar ömt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.