Foto: SVT

Explosion i lägenhetshus i Ronneby i natt

Uppdaterad
Publicerad

En explosion sprängde sönder rutor till en lägenhet i Ronneby i natt och polisens kriminaltekniker undersöker brottsplatsen på torsdagen. Boende i närheten hörde smällen.

Det var strax innan midnatt som larmet kom om att en explosion inträffat i anslutning till en lägenhet i området Hjorthöjden. Boende i närheten hörde smällen.

Krossade rutor

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen. Där konstaterade de att ingen person kommit till skada i samband med explosionen.

– Explosionen krossade rutan på balkongdörren och en intilliggande ruta. Kriminaltekniker är på plats och gör en teknisk undersökning av brottsplatsen, sa Jessica Mårtensson, som är polisens inre befäl i Karlskrona, på torsdagsmorgonen.

Finns det några hot mot de boende i lägenheten?

– Det bor två personer i lägenheten och det finns ingen känd hotbild mot dem, sa Jessica Mårtensson.

Allmänfarlig ödeläggelse

Polisen har ännu inte gripit någon. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

När SVT Nyheter Blekinge besökte platsen för explosionen på torsdagsförmiddagen kommenterade en närboende händelsen.

– Det var en kraftig smäll och jag hörde rutor krossas. Jag trodde först det var hos mig. Men det måste ha skett inne i lägenheten för det var glassplitter ute på hela gatan, sa den närboende till SVT Nyheter Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ronneby

Mer i ämnet