Den 31-årige mannen från Karlskrona misstänks ha lurat 96 personer på runt 100 miljoner kronor. Nu åtalas han. Foto: SVT

Rättegång mot affärsmannen – då skärps säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 december inleds rättegången mot den misstänkte storbedragaren i Blekinge. Tingsrätten har tagit in extra vakter och annan personal för att klara av utmaningen.

Tingsrätten räknar med att fallet kommer ta 60 dagar att klara upp, vilket skulle innebära att rättegången håller på från december till juni. Det är Blekinge tingsrätts största fall i modern tid.

– Vi har förberett oss så väl vi kan inför det här målet, så jag känner ingen oro, säger Dan Sjåstad som är lagman på Blekinge tingsrätt.

Storbedragaren i Blekinge
Dan Sjåstad, lagman på Blekinge tingsrätt. Foto: SVT/Jonatan Börjesson

Totalt ska 96 personer höras, som alla ska ha blivit utsatta för bedrägeri. Jämte storbedragaren, som greps i Marocko för två år sedan, så åtalas också 16 andra personer för att på olika sätt ha hjälp honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet