Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör den fackliga sektionsföreträdaren Katarina Ovesson berätta om medlemmarnas reaktioner på utredningen av Ronnebychefen. Foto: Henrik Friberg/SVT

Facket efter utredningen av Ronnebychefen: ”Vissa är besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

Att det endast var tre av tolv anmälningar mot Ronnebychefen som bedömdes som kränkande får facket att reagera.

– Flera medlemmar är besvikna över det, säger Katarina Ovesson, sektionsföreträdare på Kommunal.

Tre av de tolv anmälningarna som granskades i den externa utredning ansågs vara kränkande särbehandling i lagens mening.

Fackförbundet Kommunal i Ronneby företräder flera av de personer som anmält chefen och berättat om bland annat trakasserier och sexuella anspelningar.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

– Vissa blev lite besvikna av att det inte räknas som kränkande särbehandling, för de känner ju sig trots allt kränkta ändå av arbetsgivaren, säger Katarina Ovesson, som är sektionsföreträdare på Kommunal i Ronneby.

Under tisdagen presenterades den externa utredning som genomförts gällande Ronnebychefen. Om han kommer att få arbeta kvar i kommunen eller inte är dock fortfarande under utredning.

SVT har vid flera tillfällen sökt den utredde chefen före en kommentar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar anmäld Ronnebychef

Mer i ämnet