10 färgglada och fantasifulla bidrag har gått till final i fågelholks-SM. Foto: Ann Sehlin,SVT nyheter

Blekingeskola tävlar i finalen i Fågelholks-SM

Uppdaterad
Publicerad

För elfte året i rad är Nättrabyskolan i final i fågelholks-SM. Den här gången dessutom med två bidrag. Nu siktar de på guldet.

Nättrabyskolan i Karlskrona kommun har åter igen tagit sig ända till finalen av fågelholks-SM i Stockholm i Fågelholks-SM. Där tävlar de nu om guldet med holkarna ”Skatebird” och ”Tuppkam”. Det är elfte året som tävlingen hålls, och varje gång har Nättrabyskolan tagit sig till final. År 2014 tog de silverplats med fågelholken ”Kånken”.

Rekordstort intresse

Tävlingen arrangeras av Naturskyddsföreningen och alla barn i årskurs 1-9 får delta. I år har rekordmånga visat intresse för att vara med och totalt var 544 holkar från 60 skolor med och tävlade. Hemligheten bakom framgången stavas idogt arbete, enligt klassens slöjdlärare.

– Man bråkar ganska mycket med eleverna om att de måste jobba med sin idé. När de har tyckt att de är klara så har jag tyckt att de kan jobba lite till, och sådär har vi hållit på fram och tillbaka till det att de jobbat igenom idén helt och hållet, säger slöjdlärare Daniel Hallström, till P4 Blekinge.

Vinnarna koras söndagen den 24 mars på Skansen i Stockholm. Du kan se och rösta på alla bidrag på Naturskyddsföreningens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.