Michael Wijk hittades död i vattnet vid Sunna båtklubb i Karlskrona. Nu sänds granskningen i repris. Hör mer från hans syster Camilla Olofsson i klippet. Foto: SVT

Familjen: ”Hoppas någon vågar träda fram”

Uppdaterad
Publicerad

För fyra år sedan granskade SVT Nyheter Blekinge och Uppdrag Granskning Michael Wijks dödsfall i Karlskrona, och hur polisen skrev av ärendet som en olycka bara timmar efter kroppen hittades. Ikväll sänds granskningen i repris, och familjen hoppas det leder till att någon vågar träda fram.

Sex år har gått sedan Michael Wijk hittades död i vattnet vid Sunna båtklubb i Karlskrona. Kroppen hade flera skador, bland annat ett krossat näsben. Trots det skrev polisen av dödsfallet som en olycka bara timmar efter att han hittats.

Hösten 2016 sände Uppdrag Granskning ett reportage om dödsfallet, som bland annat kunde visa på flera felaktigheter som polisen gjort i utredningen. Michaels familj är övertygad om att dödsfallet inte beror på någon självförvållad olycka, och efter att reportaget sänts var det flera personer som hörde av sig till familjen med tips.

– Men det var ju mest spekulationer och rykten. Det blev aldrig något konkret, och man kan ju inte anklaga folk utan att veta exakt vad som hänt. Allting var för sent, det skulle ha utretts från början, säger Camilla Olofsson, Michael Wijks syster.

”Tänker på Michael varje dag”

På onsdagen sänder Uppdrag Granskning reportaget i repris, vilket väcker hopp hos familjen.

– Det har ju gått några år, så nu kanske folk inte är lika rädda att komma med uppgifter som de sitter på och vågar träda fram. De kanske har tänkt efter. Vi tänker på Michael varje dag, och särskilt mamma kommer aldrig få ro förrän vi fått veta vad det egentligen var som hände, säger Camilla Olofsson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.