Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I bagageutrymmet på bilen fanns en tvättmedelsförpackning med nästan ett kilo kristall. Hör mer i klippet ovan. Foto: Polisens förundersökning

Fängelse för kristallsmugglaren – så upptäcktes det gömda knarket

Publicerad

Nästan ett kilo av drogen kristall fanns gömt i bilen när den polska medborgaren skulle passera landsgränsen i Karlskrona. Efter ett hundsök kom tullinspektörerna på honom och i veckan dömdes han för grov narkotikasmuggling till fängelse i två år och åtta månader.

Drogerna fanns gömda både i en tvättmedelsförpackning och en snusdosa. Tullverket uppskattar att marknadsvärdet på drogerna motsvarar mellan 97 250 och 126 425 kronor.

Ha råd med bostad till familjen

Tanken var att mannen, som är 21 år, skulle sälja vidare drogerna i Norge dit han var på väg. Enligt domen skulle han göra det för att bland annat ha råd att ordna en bostad till sig, sin sambo och deras son hemma i Polen.

Erkänner brott

Mannen har under hela utredningen erkänt brottet och dömdes tidigare i veckan för grov narkotikasmuggling till två år och åtta månaders fängelse av Blekinge tingsrätt.

Hör mer om brottet och hur drogerna upptäcktes i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.